Stilletjes

Het is stilletjes…naamloos-107 februari 2016 naamloos-207 februari 2016 naamloos-307 februari 2016 naamloos-413 februari 2016 naamloos-522 mei 2016    naamloos-622 mei 2016 naamloos-704 juni 2016 naamloos-804 juni 2016 naamloos-904 juni 2016 naamloos-1004 juni 2016 naamloos-1104 juni 2016 naamloos-1204 juni 2016. Hier in huis, in de straat, vanmorgen in de stad en ook bij mijn vrienden. De vakantietijd is in volle gang, of zoals ook vaak wordt gezegd: de komkommertijd is aangebroken. Laat ik dat nu eens doorbreken en laten zien dat het hier de afgelopen weken niet heel stilletjes is geweest…..

 

Geplaatst in Blog

60 jaar een paar!

Z E S T I G  J A A R  bij elkaar…..!

Wat heerlijk om te zien dat deze twee lieve mensen elkaar al zo lang liefhebben.

En wat een mooie club mensen er om heen.

1926

 

1942  19341929

 

1944

1949

En zo heerlijk jezelf zijn en blijven…..

(het verhaal gaat vader/opa altijd foto’s ‘binnenloopt’ om er gezellig bij te gaan staan….; dit is echt mijn favoriet)

1954

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Blog

In het leer.

Op een zonnige woensdag met heel mijn hebben en houden onderweg voor weer een leuke opdracht. Dit keer geen kinderfotografie, gezinsfotografie of familiefotografie, maar productfotografie. “Heerlijk!” zwijmelde ik in de auto weg, onder het genot van de zon en een heerlijk nummer. Ik samen met mijn partner alleen met vijf leren rokken.

Voor deze klant hebben wel al eerder foto’s gemaakt voor haar bedrijf. Maar dit keer was het anders, dit is een bijzonder project. Haar eigen ontworpen rokken, die gemaakt zijn in India. Een eigen kledingmerk dus gewoon!

Ik had al een voorproefje gezien, maar in het echt zijn ze veel mooier (en vooral zachter). Natuurlijk heb ik er één aangedaan en ik was meteen verkocht. De pasvorm is super en de kleuren…. zo stijlvol. Maar er was werk aan de winkel. Heerlijk met mijn rug in de zon, de rokken in de schaduw zijn we aan de slag gegaan. De donkere wolken kwamen aangedreven, maar gelukkig stond alles net op tijd op film.

Het blijft altijd spannend of de klant tevreden is, maar gelukkig kregen we al snel de volgende mail:

Hoi Marieke,

 Moooooi!!!

Ben er weer blij mee, op naar de volgende serie 🙂

Laura

De rokken staan nog niet online, maar dat zal niet lang meer duren. Voor meer informatie zie: lsgemsfashion

 

Finest leren rokken  (13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finest leren rokken  (11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Getagd met , , , , , , , ,
Geplaatst in Blog

Werk en privé

Normaal gesproken kan ik werk en privé heel goed scheiden. Nou ja, ik neem mijn werk (in de vorm van verhalen) wel mee naar huis, maar op een gegeven moment zijn die wel verteld…… Maar dat is niet wat ik met de titel hier bedoel. Vorige week mocht ik mijn kersverse neef fotograferen. Zeven weken oud en de eerste lachjes waren duidelijk aanwezig, net als de beweeglijke voetjes en handjes 😉 Dan worden baby’tjes en broertjes nog leuker.

collage met naam

Geplaatst in Blog

Dubbel genieten.

ijzeren manIn Vught en omgeving heb je zulke mooie plekken om kinderen, gezinnen en families te fotograferen. Wij zijn hier in de buurt ruim voorzien van bossen, hei, watertjes en mooie gebouwen. Maar mijn favoriet blijft de IJzeren man.

 

Een stukje geschiedenis:

De IJzeren Man, genoemd naar de stoombaggermolen die hem groef, is een recreatieplas in de bossen bij Vught in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Voor de stadsophoging van de wijk Het Zand tussen het station en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, plusminus 1890, werd op deze plek zand gewonnen. (bron: Wikipedia)

 

Sinds jaar en dag is de IJzeren man een recreatieplas waar vooral in de zomermaanden door heel Vught veelvuldig wordt bezocht. In de seizoenen eromheen is ‘een rondje IJzeren man’ een begrip. Dit rondje wandelen is ongeveer 5 km. Maar mij kan je in de seizoenen om de zomer heen veelvuldig vinden in het binnenbad voor het maken van allerlei reportages.

Zo ook op een hele mooie zondag niet zo lang geleden. In de zon was het meer dan 20 graden, in de schaduw konden de jassen echt wel aan. Een heerlijke tijd heb ik gehad met dit gezin.

 

 

 

Getagd met , , , , , , , ,
Geplaatst in Blog

Kinderfotografie in de glasstad.

LeerdamDe weersvoorspellingen zouden dit keer tot op de minuut uitkomen. Een paar weken geleden kregen wij een mail of we op korte termijn foto’s konden maken van hun twee dochters. En natuurlijk wilden ze zelf er ook op. De weersverwachtingen voor die week waren wisselend en somber. De dag stond vast, de tijd was flexibel ivm het weer. Zaterdagmorgen om half 9 heb ik Linda aan de lijn en zie op buienradar dat het tot ongeveer half 12 droog blijft. We besluiten vroeg af te spreken en terwijl zij de meiden aankleed spring ik in de auto en rijd richting onze glasstad. Onderweg kom ik zon tegen en mooie wolken. De grijze lucht laat ik in Brabant. Tegelijk komen we op de plaats aan waar we de foto’s gaan maken. De meiden zijn meteen op hun gemak en ik kan aan de slag. Terwijl de koffie pruttelt maak ik contact met de meiden en begin met het maken van de foto’s. En dan valt mijn oog op een tuihuisje….. Hoe leuk met z’n allen lekker beschut op het bankje voor de gezinsfoto. Wanneer we dichterbij komen ligt één van de bankjes vol appels, net geplukt! De meiden zijn gelijk in de weer met het verplaatsen van de appels. Dit levert hele mooie, grappige en spontane foto’s op. Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat ik net zo veel plezier heb als de kinderen die ik fotografeer. Wat heb ik toch een leuk vak.

Enne…. De eerste regendruppel viel toen ik mijn camera in de tas deed. Dank jullie wel weergoden.

 

Getagd met , , , , , , ,
Geplaatst in Blog

Leuke actie!

Komende week komt er via Molenstraat 12 een hele leuke actie van ons!

voorstel advertentie Hip&Stip

 

Wanneer je in de week van 26 – 31 januari bij ons het uitgebreide pakket boekt

krijg je deze voor de prijs van ons basispakket.

Dit is dus hét moment om je kinderen, jezelf, je gezin, familie of vriendenclub te laten fotograferen.

Voorwaarden voor deze actie:

1. Je boekt in de week (door een mail naar info@hipinbeeld.nl te sturen) van 26-31 januari het uitgebreide pakket.

2. De fotoreportage moet voor 31 juli plaatsgevonden hebben. Daarna betaal je de reguliere prijs van het uitgebreide pakket.

3. Je krijgt van ons een uniek code. Wanneer je een afspraak maakt geef je deze code door en verrekenen wij dit door een uitgebreid pakket als basispakket te berekenen.

Wij kijken uit naar de mooie, leuke, grappige en misschien wel ontroerende fotoreportages.

Tot ziens!

Marieke en Rianne

 

Geplaatst in Blog

Bye Bye 2014

De uitdaging was groot!

Elke dag een foto.

Wat hebben wij er van genoten, elke dag op zoek naar een beeld dat past bij het thema van de maand. De leukste maand vonden wij toch wel de maand dat jullie de woorden mochten aanleveren. Maar de die was tevens ook het lastigst, gezien onze goed gevulde werkweken en hele gezellige weekenden. Het heft in eigen hand houden was gemakkelijker. Een kleine bekentenis is wel op zijn plaats voor we alle maandoverzichten nog een keer laten zien. Niet elke foto is op de dag van plaatsen gemaakt, maar dat mag voor ons de pret niet drukken.

 

IMG_7052IMG_7051IMG_7050IMG_7054IMG_7049IMG_7048IMG_7047IMG_7046IMG_7045IMG_7044IMG_7043IMG_7042

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zouden we eigenlijk niet iets speciaals gaan doen met elke dag een foto of een 100-dagen project. Maar ja…. het bloed kruipt waar het niet gaan kan. @fatmumslim uit Australië maakt vanaf dit jaar een weekly-challenge ipv een month-challenge. En dat spreekt ons wel aan. Af een toe een weekje mee doen als we daar zin in hebben. Over een jaar zullen we zien hoeveel weken we hebben mee gedaan. ^M

 

 

Geplaatst in Blog

Een blogje vooruit geschreven.

 

Voor de kerstdagen had ik al een blogje geschreven. Makkelijk, met één klik zou deze online staan en kon ik verder met de feestdagen. Het heerlijke winterweer heeft sneeuw in het eten gegooid 😉

Plaats het blogje toch,want de strekking blijft zoals ie is. Alleen zijn wij nu blij! Met deze mooie sneeuwpracht.

De dagen worden gelukkig weer langer, de lente en zomer hebben we in het vooruitzicht. Op het moment dat ik dit blogje schrijf is het buiten grijs, waait het hard en is het 10 graden. Om echt naar de zomer te kunnen verlangen hebben wij de winter nodig. Niet lang, niet heel heftig, maar een paar weken kou, sneeuw en ijs is heel welkom. Op die manier verlangen wij nog meer naar het licht, de warmte en het buiten zijn. Die afwisseling vinden wij heerlijk, vandaar dat wij ook niet in Spanje of een ander heerlijk warm land wonen. Hoewel dat af en toe wel heel verleidelijk klinkt.

Voor ons werk bij Hip in Beeld geldt dit eigenlijk ook zo, de afwisseling in ons werk en ons beider levens maakt dat we met enorm veel plezier met fotografie en vormgeving bezig zijn. Of het nu gaat om trouwkaarten, kinderfotografie, advertenties voor bedrijven of familiefotografie. Dit alles doen wij met passie, maar wat zouden wij het saai vinden als we hier maar één ding van mochten uitkiezen. Nee, dat is zo’n zelfde gevoel als in Spanje wonen. Klinkt leuk, maar is het toch net niet. ^M

WIH3

 

Geplaatst in Blog

Warm wishes.

Voor wie geen kerstkaart via de post van ons heeft gekregen, hier is ie digitaal. De komende dagen draait bij ons alles om familie, vrienden, samen zijn, rust, gezelligheid en warmte.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een mooi begin van 2015.

kerstkaart

Geplaatst in Blog