Kinderfotografie in de glasstad.

LeerdamDe weersvoorspellingen zouden dit keer tot op de minuut uitkomen. Een paar weken geleden kregen wij een mail of we op korte termijn foto’s konden maken van hun twee dochters. En natuurlijk wilden ze zelf er ook op. De weersverwachtingen voor die week waren wisselend en somber. De dag stond vast, de tijd was flexibel ivm het weer. Zaterdagmorgen om half 9 heb ik Linda aan de lijn en zie op buienradar dat het tot ongeveer half 12 droog blijft. We besluiten vroeg af te spreken en terwijl zij de meiden aankleed spring ik in de auto en rijd richting onze glasstad. Onderweg kom ik zon tegen en mooie wolken. De grijze lucht laat ik in Brabant. Tegelijk komen we op de plaats aan waar we de foto’s gaan maken. De meiden zijn meteen op hun gemak en ik kan aan de slag. Terwijl de koffie pruttelt maak ik contact met de meiden en begin met het maken van de foto’s. En dan valt mijn oog op een tuihuisje….. Hoe leuk met z’n allen lekker beschut op het bankje voor de gezinsfoto. Wanneer we dichterbij komen ligt één van de bankjes vol appels, net geplukt! De meiden zijn gelijk in de weer met het verplaatsen van de appels. Dit levert hele mooie, grappige en spontane foto’s op. Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat ik net zo veel plezier heb als de kinderen die ik fotografeer. Wat heb ik toch een leuk vak.

Enne…. De eerste regendruppel viel toen ik mijn camera in de tas deed. Dank jullie wel weergoden.

 

Getagd met , , , , , , ,
Geplaatst in Blog