Dubbel genieten.

ijzeren manIn Vught en omgeving heb je zulke mooie plekken om kinderen, gezinnen en families te fotograferen. Wij zijn hier in de buurt ruim voorzien van bossen, hei, watertjes en mooie gebouwen. Maar mijn favoriet blijft de IJzeren man.

 

Een stukje geschiedenis:

De IJzeren Man, genoemd naar de stoombaggermolen die hem groef, is een recreatieplas in de bossen bij Vught in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Voor de stadsophoging van de wijk Het Zand tussen het station en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, plusminus 1890, werd op deze plek zand gewonnen. (bron: Wikipedia)

 

Sinds jaar en dag is de IJzeren man een recreatieplas waar vooral in de zomermaanden door heel Vught veelvuldig wordt bezocht. In de seizoenen eromheen is ‘een rondje IJzeren man’ een begrip. Dit rondje wandelen is ongeveer 5 km. Maar mij kan je in de seizoenen om de zomer heen veelvuldig vinden in het binnenbad voor het maken van allerlei reportages.

Zo ook op een hele mooie zondag niet zo lang geleden. In de zon was het meer dan 20 graden, in de schaduw konden de jassen echt wel aan. Een heerlijke tijd heb ik gehad met dit gezin.

 

 

 

Getagd met , , , , , , , ,
Geplaatst in Blog